Seminer: A Psychoanalytic Approach to Turkish Foreign Policy: Crisis, Disorder and Disorientation

Yaşar Üniversitesi Akdeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi  26 Nisan 2024, saat 19:00-20.30 arasında ‘’Psychoanalytic Approach to Turkish Foreign PolicyCrisisDisorder and Disorientation’’ başlıklı çevrimiçi bir seminer düzenleyecektirDr. ÖğrÜyesi Umut Can Adısönmez’in konuşmacı olarak yer alacağı ve dili İngilizce olan etkinliğimiz Merkezimizin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır.
Youtube kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Umut Can Adısönmez İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Dr. Ögretim Üyesi’dir. Uluslararası İlişkiler alanındaki doktora derecesini University of Kent’ten alan Adısönmez, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne katılmadan önce City, University of London’da Misafir Öğretim Üyesi (2019-2021) ve University of Kent’te (2017-2021) Yardımcı Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Adısönmez, doktora projesini yürütmek için “Vice Chancellor Scholarship” (2017-2020) ile ödüllendirildi. Lund Üniversitesi’nde Küresel Çalışmalar alanında yaptığı yüksek lisans programı ise “Lund University Global Scholarship” (2016-2017) ile ödüllendirildi. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans derecesi alan Adısönmez, aynı üniversitenin Tarih bölümünde yandal eğitimi aldı. Adısönmez’in ana araştırma alanları Uİ’deki duygular literatürü; siyaset psikolojisi; etnisite ve kimlik; çatışma analizi; ve Ortadoğu siyasetidir. En son çalışmaları Political PsychologySoutheast European and Black Sea Studies, Critical Studies on Security, Alternatives: Global, LocalPoliticalMiddle East Critique, Uluslararası İlişkiler/International Relations ve Asian Politics & Policy gibi uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. Adısönmez Alternatives: Global, LocalPolitical dergisinin yayın kurulu üyesidir.

‘’A Psychoanalytic Approach to Turkish Foreign Policy: Crisis, Disorder and Disorientation’’ başlıklı makaleye şu linkten ulaşabilirsiniz.