Basın Bülteni: Türk-Yunan Dostluğuna Akademik Katkı

Türk ve Yunan akademisyenlerden iş birliği

Türk ve Yunan akademisyenler İzmir’de bir araya geldi, iki ülke arasındaki sorunların çözümü için çalıştay gerçekleştirdi, iyi niyet sözleşmesi imzaladı.

Türk ve Yunan akademisyenler, Yaşar Üniversitesi’nde bir araya geldi. Yaşar Üniversitesi Akdeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Atina’dan Uluslararası Ekonomik İlişkiler Enstitüsü ve Atina Üniversitesi Uluslararası ve Avrupa Yönetişim ve Politika Yüksek Lisans Programı’ndan akademisyenler, ‘İkinci Yol Diplomasisi’ başlıklı toplantıda her iki ülkenin toplumlarını ilgilendiren sorunları masaya yatırdı.

Etkinliğe, Yaşar Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü ile İzmir Akdeniz Akademisi, Ege Üniversitesi ve GENBA Grup’tan da katılımcılar oldu. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, Türk ve Yunan akademisyenler, iki ülke arasında gerginliğe neden olan siyasi sorunların çözümünden ziyade iki toplum arasında sivil toplum örgütleri, üniversiteler, araştırma merkezleri, enstitüler, belediyeler ve akademik kuruluşlar arasındaki iş birliği alanlarını tartıştı, beyin fırtınası yaptı.

Haberin devamını okumak için: https://haber.yasar.edu.tr/genel/turk-yunan-dostluguna-akademik-katki.html